Autor stránek

Autor stránek

Zdenek a Martina

 Kyjovjanka               

 Otevírací doba:

 Po- Pá 14:30 - 21:00

       So 10:00 - 14:00

 

 Trávník 1117/30

 Přerov 75002

 areál Chemoprojektu

 GPS: 49°27'8.749"N, 

 17°27'38.418"E

 

 IČ:     73158844

 mail: kyjovjanka(a)email.cz

 tel:    605 418 374

Pokud si přejete být informováni o novinkách v naší nabídce a jiných akcích, zadejte prosím kontaktní email
André



(1,5 % z celkové plochy vinic)
Zápis do Státní odrůdové knihy 1980


Odrůdu vyšlechtil ing. J. Horák ve Šlechtitelské stanici ve Velkých Pavlovicích křížením (Frankovka x Svatovavřinecké) a byla nazvána na počest CH. K. Andrého (1763-1831), který byl zakladatelem spolku na podporu šlechtění ovoce a révy v Brně.

Růst odrůdy je střední, při větším zatížení keřů snadno slábne. Středně velký list má sytě zelenou barvu a je méně dělený. Hrozen je středně velký, hustý, křídlatý a na velmi krátké stopce. Bobule je malá, modročerné barvy s pevnou slupkou, která velmi dobře odolává plísni šedé. Réví vyzrává velmi dobře a mrazuodolnost je velmi dobrá, proti ostatním houbovým chorobám je odolnost střední. André vyžaduje výborné polohy, protože zraje pozdě a je současně náročná na hluboké a živné půdy. Plodnost je velmi dobrá a má-li být jakost vína výborná, pak je nutná probírka hroznů a velmi pozdní sklizeň, aby se větší část vysokého obsahu kyseliny jablečné odbourala na keři. André patří do nejteplejších oblastí.

Vína z velmi dobře vyzrálých hroznů, u nichž proběhlo jablečno-mléčné kvašení, mají tmavě granátovou barvu, jsou plná a po vyzrání na sudech a na láhvích se u nich vyvine hebká chuť zralé třísloviny.


Základní charakteristika jakostního vína

Tmavě granátová barva s vůní zralých ostružin, podbarvených tvrdším projevem tříslovin a kyselin v mladém víně a se zralou plností při dostatečné ovocnosti ve vínech láhvově zralých, v nichž se zvyšuje plnost a typičnost červeného vína.
Dort.jpg
Banner tmavy.jpg

Líbí se Vám tyto stránky?

Ano, líbí (118 | 75%)

Jaké víno preferujete?

Suché (61 | 44%)
Polosuché (31 | 22%)
Polosladké (34 | 24%)
Sladké (14 | 10%)
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one